Банкова сметка

РИОСВ-Перник

IBAN:BG09SOMB91303142606001

BIC: SOMBBGSF

Общинска банка АД,

ФЦ-Перник

Или плащане на ПОС терминал

в деловодството на инспекцията с:

-Национална дебитна карта Visa

Electron, V Pay и Maestro;

-Национални кредитни карти

Eurocard/Mastercard(EC/MC) и Visa;

-Карти Борика - Банксервиз;


Начална страница

Добре дошли в сайта на РИОСВ-Перник

Седмица на гората

На 06.04.2017 г. експерти и служители на Регионална инспекция по околната среда и водите Перник и Регионална дирекция по горите Кюстендил съвместно проведоха занимания за деца на различна възраст, включващи преход до Лесопарк "Хисарлъка", изнесена бе лекция, представяща работата на лесовъдите, както и рисунки и игри на открито.
С множество засадени дръвчета и храсти, нови знания за гората за младите участници и много веселие приключи съвместната инициатива отбелязването на „Седмицата на гората”. Раздадени бяха подаръци на всички деца.

Последна промяна (Вторник, 09 Май 2017 14:27)

 

Международен ден на птиците

Регионална инспекция по оклната среда и водите Перник отбеляза международният ден на птиците – 1-ви април в гр. Дупница. Педагозите и експерт на инспекцията организираха за деца от ЦДГ „ЗОРА“ празник с цел опознаване на птиците в занимателни игри и презентация. Децата сами бяха изработили хранилки от отпадъчни материали, а инспекцията се предостави семена.

Последна промяна (Сряда, 12 Април 2017 11:37)

 

ПУНКТОВЕ ЗА ИЗКУПУВАНЕ НА ОХЛЮВИ

РИОСВ-Перник напомня на всички желаещи да събират охлюви от видовете лозов охлюв и градински охлюв, с цел търговия и изнасяне през граница,  че са длъжни да оборудват пунктове за изкупуване на охлювите, съгласно изискванията на Заповед № РД-361 от 9 април 2004 г. на Министъра на околната среда и водите (ДВ, бр. 38/2004 г.). Крайният срок за подаване на Уведомления е 30.04.2017 г. Периодът за събиране от природата и изкупуване на живи охлюви е от 10 май до 30 юни 2017 г. включително.

Събраните екземпляри трябва да са с размери над 28 мм диаметър на черупките. Отговорниците на изкупвателните пунктове са длъжни да осигурят хладни помещения за съхраняването им, подходящ амбалаж, както и калибровъчни сита за отделяне на маломерните охлюви, които трябва да се връщат незабавно в природата.

 

Международният ден на водата и Първа пролет - 22.03.2017 г.

РИОСВ – ПЕРНИК ПОЗДРАВЯВА КЛАСИРАНИТЕ УЧАСТНИЦИ В КОНКУРС ЗА ДЕТСКА РИСУНКА НА ТЕМА „В ГРАДИНАТА НА ПРОЛЕТТА”

Каним авторите на отличените рисунки, придружени от техен преподавател/родител да получат своите награди в 11:30 часа на 22.03.2017 г. в сградата на РИОСВ-Перник, с адрес: гр. Перник, ул. „Благой Гебрев” № 15, ет. 1.

Протокол от проведен подбор!

Последна промяна (Вторник, 21 Март 2017 14:49)

 

Световен ден на реките

14 март - Световен ден на реките

В много държави на 14 март се чества Световен ден на реките (Day of Action for Rivers), който преди това е бил известен с името Световен ден на борба срещу язовирни стени (плотина), за реки, вода и живот (International Day of Action Against Dams and for Rivers, Water and Life). В началото на това движение през 1998 г., на този ден по цял свят са били проведени повече от 50 акции и протести в над 20 страни, включително Бразилия, Индия, Тайланд, Австралия, Русия, Япония, Съединените щати.
През първата година повече от 10 000 неравнодушни хора приели участие в демонстрации и кампании за изпращане на писма целящи пречистването на реките. На следващата година, участниците са били повече от 100 000.

Официален сайт на "Деня на реката":

www.internationalrivers.org/dayofactionforrivers2017

Последна промяна (Четвъртък, 09 Март 2017 12:01)

 
Google translate
Спасителен център за диви животни

Насоки за действие при намиране на бедстващи животни

Списък на спасителните центрове

Червена книга на РБ 2015

 

Работно време

От понеделник до   петък                                                                                                                                                                                                                                                                                               от 9.00 ч. до 17.30 ч.

Приемно време на специализираната администрация за консултации:                                                                                                                                                                                                                 понеделник и  петък                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            от 14.00ч. до 17.00ч.

Оперативна програма
Зелен телефон

Телефон за сигнали:

076/67-02-03

Телефон за сигнали извън работно време:

0879/944676

Предприети действия при постъпване на сигнал

Телефон за корупция

076/67-38-00

Инициативи

2 февруари-Световен ден на влажните зони

                                                          wwd_logo1.jpg - 110.37 Kb

 

Кой е на линия?
В момента има 16 посетителя в сайта