Английски език

Банкова сметка

РИОСВ-Перник

IBAN:BG09SOMB91303142606001

BIC: SOMBBGSF

Общинска банка АД,

ФЦ-Перник

Или плащане на ПОС терминал

в деловодството на инспекцията с:

-Национална дебитна карта Visa

Electron, V Pay и Maestro;

-Национални кредитни карти

Eurocard/Mastercard(EC/MC) и Visa;

-Карти Борика - Банксервиз;


Начална страница

Добре дошли в сайта на РИОСВ-Перник

Световен ден на реките

14 март - Световен ден на реките

В много държави на 14 март се чества Световен ден на реките (Day of Action for Rivers), който преди това е бил известен с името Световен ден на борба срещу язовирни стени (плотина), за реки, вода и живот (International Day of Action Against Dams and for Rivers, Water and Life). В началото на това движение през 1998 г., на този ден по цял свят са били проведени повече от 50 акции и протести в над 20 страни, включително Бразилия, Индия, Тайланд, Австралия, Русия, Япония, Съединените щати.
През първата година повече от 10 000 неравнодушни хора приели участие в демонстрации и кампании за изпращане на писма целящи пречистването на реките. На следващата година, участниците са били повече от 100 000.

Официален сайт на "Деня на реката":

www.internationalrivers.org/dayofactionforrivers2017

Последна промяна (Четвъртък, 09 Март 2017 12:01)

 

22 март - Световен ден на водата

 

 

22 март - Световен ден на водата

Световният ден на водата се отбелязва ежегодно на 22 март и е насочен към привличане на вниманието върху важността на водата и нейното опазване. През 2017 г. темата е свързана с отпадъчните води и кампанията „Защо хабим водата?“ е насочена към послания за намаляване на образуваното количество отпадъчни води и възможността за оползотворяването им.

Информация за Световния ден на водата 2017 г.

Официален сайт на "Деня на водата": http//www.worldwaterday.org

Последна промяна (Четвъртък, 09 Март 2017 11:53)

 

ЧЕСТИТА БАБА МАРТА

 

 

ЧЕСТИТА БАБА МАРТА

Регионална инспекция по околна среда и води – гр. Перник честити на всички празника на Баба Марта и пожелава крепко здраве и успехи. Деца от гр. Сапарева баня изработиха мартенички на организирана от инспекцията „Работилничка за мартеници“ със съдействието на Община Сапарева баня и НЧ "Просветен лъч - 1905".

РАБОТИЛНИЧКА ЗА МАРТЕНИЧКИ

 

Последна промяна (Понеделник, 06 Март 2017 13:20)

 

РИОСВ АПЕЛИРА: „УВАЖАЕМИ ГРАЖДАНИ, НЕ ПАЛЕТЕ ГУМИ НА СИРНИ ЗАГОВЕЗНИ !“


Във връзка с предстоящото на 26-ти февруари отбелязване на християнския празник „Сирни Заговезни“, РИОСВ-Перник напомня на всички граждани на територията на област Перник и област Кюстендил, че нерегламентираното изгаряне на автомобилни гуми, отработени масла и синтетични материали е забранено.
За установените нарушения ще бъдат съставяни актове съгласно Закона за управление на отпадъците, който предвижда глоба от 2 до 5 хиляди лева за физически лица.

ВАЖНО е да не замърсяваме атмосферния въздух!

Последна промяна (Петък, 24 Февруари 2017 07:25)

 

Международният ден на водата и Първа пролет-22.03.2017 г.

Последна промяна (Петък, 24 Февруари 2017 07:24)

 
Спасителен център за диви животни

Насоки за действие при намиране на бедстващи животни

Списък на спасителните центрове

Червена книга на РБ 2015

 

Работно време

От понеделник до   петък                                                                                                                                                                                                                                                                                               от 9.00 ч. до 17.30 ч.

Приемно време на специализираната администрация за консултации:                                                                                                                                                                                                                 понеделник и  петък                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            от 14.00ч. до 17.00ч.

Оперативна програма
Зелен телефон

Телефон за сигнали:

076/67-02-03

Телефон за сигнали извън работно време:

0879/944676

Предприети действия при постъпване на сигнал

Телефон за корупция

076/67-38-00

Инициативи

2 февруари-Световен ден на влажните зони

                                                          wwd_logo1.jpg - 110.37 Kb

 

Кой е на линия?
В момента има 44 посетителя в сайта