Банкова сметка

РИОСВ-Перник

IBAN:BG09SOMB91303142606001

BIC: SOMBBGSF

Общинска банка АД,

ФЦ-Перник

Или плащане на ПОС терминал

в деловодството на инспекцията с:

-Национална дебитна карта Visa

Electron, V Pay и Maestro;

-Национални кредитни карти

Eurocard/Mastercard(EC/MC) и Visa;

-Карти Борика - Банксервиз;


Начална страница

Добре дошли в сайта на РИОСВ-Перник

Гласувайте за „Европейско дърво на годината 2017”

На 01.01.2017 г. стартира гласуването в конкурса „Европейско дърво на годината“. Европейският конкурс е финалния кръг от състезанието, в който участват победителите от националните надпревари. Българският финалист в тазгодишната надпревара е Вековния дъб край църквата в с. Насалевци община Трън. Дървото е защитено и е на възраст над 600 години.

 

Вековният дъб от село Насалевци ще се съревновава с още 15 дървета от 12 европейски държави в международния конкурс. Победител ще стане дървото, събрало най-много гласове.

 

РИОСВ-Перник Ви приканва да дадете своя глас за българския претендент на посочения линк:

http://www.treeoftheyear.org/ETY-2/Uvod.aspx?lang=bg-BG

 

Последна промяна (Четвъртък, 23 Февруари 2017 14:23)

 

Как отбеляза РИОСВ-Перник Световния ден на влажните зони – 2-ри февруари 2017 г.


РИОСВ – Перник проведе две срещи за запознаване на деца с тазгодишната кампания по отбелязването на Световния Ден на Влажните Зони, която е свързана с намаляване риска от природни бедствия.

На ученици от ОУ „Иван Вазов“ в с. Извор, общ. Радомир бе представена презентация с мотото на кампанията и проведена беседа, в която децата взеха активно участие и доразвиха познанията си  за природните бедствия и значението на влажните зони като естествен буфер за предотвратяването им.

С малчуганите от ЦДГ „Слънце“, гр. Радомир бе проведен открит урок с образователни карти на животински и растителни видове от червената книга на България, характерни за влажна зона, намираща се на територията на РИОСВ – Перник - „Чокльово блато“.

 

 

Последна промяна (Вторник, 07 Февруари 2017 09:28)

 

2 февруари 2017 година - Световен ден на влажните зони

"Влажните зони – намаляват риска от природни бедствия“

Мотото на тазгодишната кампания по отбелязването на Световния Ден на Влажните Зони – е свързан с намаляване риска от природни бедствия. Темата напомня, че влажите зони се определят като площи, които се наводняват с вода сезонно или постоянно, така те се оказват естествен буфер срещу природните бедствия като наводнения, цунами, урагани, суша, земетресения.

РИОСВ – Перник ще отбележи празника с деца от различна възраст от община Радомир, на чиято територия се намира ЗМ“ Чокльово блато“ – обявена за защитена местност от 1992 г. с цел опазването на естествени местообитания на редки и застрашени видове птици и торфено находище и попада в границите на Защитена зона за опазване на природните местообитания от мрежата „Натура 2000”.

За целите на популяризацията на Световния Ден на Влажните Зони инспекцията изпрати информационни материали на учебни заведения на територията на гр. Перник, Перник област, гр. Кюстендил, Кюстендилска облст.

 

Последна промяна (Вторник, 31 Януари 2017 10:18)

 

График за обучения за работа с национална информационна система за отпадъци (НИСО)

График за обучения за работа с национална информационна система за отпадъци (НИСО)

Изготвен е график за обучение за работа с НИСО за 2017 г., който за месец  февруари е както следва:

15 февруари 2017 г. за експерти от РИОСВ и МОСВ;

22 февруари 2017 г. за задължените лица, които ще ползват НИСО.

При проявен интерес, заявен на имейл: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. , обученията ще се провеждат в ИАОС от 14.00 – 16.00 ч.

Обученията за работа с НИСО ще продължат до края на 2017 г.

НИСО се въведе поетапно до края на 2016 г., но ще е задължителна да се ползва от 01 януари 2018 г.

 

Последна промяна (Петък, 27 Януари 2017 09:46)

 

„СУРВА”– ПЕРНИК 2017 г.

 

РИОСВ-Перник напомня на всички участници в ХХVI-я Международен фестивал на маскарадните игри „Сурва”–Перник 2017 г.: НЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ ЗАЩИТЕНИ ЖИВОТИНСКИ ВИДОВЕ ПРИ ИЗРАБОТКА НА КАРНАВАЛНИ МАСКИ И КОСТЮМИ

ЗАЩИТЕНИ са обявените дивите животински и растителни видове, посочени в приложение № 3 на Закона за биологичното разнообразие. Разпоредбите на същия закон ЗАБРАНЯВАТ: препариране, притежаване, излагане на публични места, пренасяне, превозване, изнасяне зад граница, търговия и предлагане за продажба или размяна на препарирани екземпляри.

Използването на защитени видове - предимно птици или части от тях, при изработването на ликове, маски и костюми е нарушение съгласно закона. Нарушителите, физически лица, се наказват с глоба от 100 до 5000 лв., а на юридическите лица се налага имуществена санкция от 500 до 10 000 лв.

Съгласно регламента на фестивала журито ще дисквалифицира всички участници, евентуално допуснали такова нарушение.

ПАЗЕТЕ ПРИРОДАТА!

С усилията на всички, които участват в подготовката и провеждането на маскарадните игри, могат да бъдат спасени стотици птици и да бъдат прекратени практики несъвместими с европейските норми и с опазване на дивата природа.


Последна промяна (Вторник, 24 Януари 2017 08:43)

 
Google translate
Спасителен център за диви животни

Насоки за действие при намиране на бедстващи животни

Списък на спасителните центрове

Червена книга на РБ 2015

 

Работно време

От понеделник до   петък                                                                                                                                                                                                                                                                                               от 9.00 ч. до 17.30 ч.

Приемно време на специализираната администрация за консултации:                                                                                                                                                                                                                 понеделник и  петък                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            от 14.00ч. до 17.00ч.

Оперативна програма
Зелен телефон

Телефон за сигнали:

076/67-02-03

Телефон за сигнали извън работно време:

0879/944676

Предприети действия при постъпване на сигнал

Телефон за корупция

076/67-38-00

Инициативи

2 февруари-Световен ден на влажните зони

                                                          wwd_logo1.jpg - 110.37 Kb

 

Кой е на линия?
В момента има 15 посетителя в сайта