Банкова сметка

РИОСВ-Перник

IBAN:BG09SOMB91303142606001

BIC: SOMBBGSF

Общинска банка АД,

ФЦ-Перник

Или плащане на ПОС терминал

в деловодството на инспекцията с:

-Национална дебитна карта Visa

Electron, V Pay и Maestro;

-Национални кредитни карти

Eurocard/Mastercard(EC/MC) и Visa;

-Карти Борика - Банксервиз;


Начална страница

Добре дошли в сайта на РИОСВ-Перник

Националeн ученически конкурс „Посланици на здравето” за учебната 2017/2018 г.

През месец май приключи Националният ученически конкурс „Посланици на здравето”. В реализирането на дейностите се включиха общо над 5 500 ученици, заедно с техните учители и родители от цялата страна, като проектите бяха насочени за превенция на рисковите за здравето фактори.
Конкурсът е по инициатива на Министерството на здравеопазването, в партньорство с Министерство на образованието и науката, Министерство на младежта и спорта, Министерство на културата, Министерство на околната среда и водите и Представителството на Европейската комисия в България.
Учениците заедно с техните учители, реализираха проекти в две подтеми: „Пръв бъди без пушене и алкохол ТИ!” и „Храни се здравословно и спортувай редовно!”. Конкурсът се реализира в рамките на Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2014-2020 г.
В проектите са реализирани интерактивни дейности за ограничаване на рисковите за здравето фактори, които включват: спортни прояви - състезания и турнири по футбол, баскетбол и др.; туристически и еко походи; ролеви игри; дебати и дискусии; сътрудничество и работа в екип между поколенията с цел запазване на българските традиции; разработени са сайтове и електронни книги за здравословен начин на живот и хранене, почистване на замърсени райони в различни населени места в страната и др.
Общият брой проекти, които успяха да финализират успешно са 75, като в категорията от 1-ви до 4-ти клас - 18 проекта; от 5-ти до 8-ми клас – 38 проекта и от 9-ти до 12-ти клас – 19 проекта.
Министерството на здравеопазването изразява благодарност към всички ученици, учители, ръководители на училища и граждани, участвали в Националния ученически конкурс „Посланици на здравето” 2017/2018 г.!

Номинираните проекти са приложени в таблици по възрастови групи:

-Първа възрастова група - от 1 до 4 клас

-Втора възрастова група - от 5 до 8 клас

-Трета възрастова група - от 9 до 12 клас

 

Последна промяна (Четвъртък, 31 Май 2018 13:10)

 

Обява фото конкурс!!!

Регионална инспекция по околна среда и води – гр. Перник, обявява фото конкурс на тема „Свободата да полетиш“ по повод отбелязване на Международният ден на птиците на 01.04.2018г.
Един участник може да представи до три свои снимки, които да бъдат изпратени на e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. или на пощенския адрес на инспекцията: гр. Перник, ул. „Благой Гебрев“ №15, ет.1. Фотосите трябва да бъдат придружени от кратка информация – къде са заснети кадрите, какво изобразяват и какви емоции целят да предизвикат, както и информация за фотографа - име, години, адрес, телефон за връзка, училище/университет (ако снимката е изпратена от такова).
Очакваме вашите писма до 29 Март 2018г.!
Акцент в оценяването на представените фотографии ще бъде поставен върху нейното въздействие.
Класираните на първите три места ще получат предметни награди, а всеки участник в конкурса – благодарност и удостоверение, както и възможността неговата фотография да бъде използвана в бъдещи проекти на инспекцията, при изработване на флаери, календари и рекламни материали!
Всички получени снимки ще бъдат подредени в изложба в сграда на РИОСВ – Перник за период от един месец!

 

РИОСВ – Перник отбеляза деня на пчеларя!

Регионална инспекция по околната среда и водите  гостува на групи „Пчеличка“ от няколко детски градини в Перник. 
На малчуганите от ДГ „Пролет“ №10, ДГ „Радост“ №12, ДГ „Чуден свят“ №4 гр. Перник, бе проведена познавателна презентация, образователно филмче, викторини и беседи по случай деня на пчеларя – 10 февруари.
Темата на презентациите беше свързана със значението на пчелите и пчелните продукти за ежедневието на хората. Акцент поставихме и за мястото и значимостта на пчелите за развитието и опазването на природата. 
На проведената среща децата демонстрираха познания, заинтересованост, активност и съпричастност към темата. Малките „пчелички“ бяха подготвили за гостите от РИОСВ програма със стихчета, песнички, сценки и много въпроси, и разказаха лични впечатления, истории с пчели и забавни случки!
Почерпихме се с бурканчета с пчелен мед и пухкави питки, омесени от възпитателките на групите!
Благодарим за прекрасният празник!

Последна промяна (Понеделник, 12 Февруари 2018 17:16)

 

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС До всички пчеларски организации и пчелари!

УВАЖАЕМИ ПЧЕЛАРИ,

На 10 февруари българската православна църква отбелязва Св. Харалампий Чудотворец. Той е покровител на меда и пчеларите. Светията се почита и като светеца –господар на всички болести и най-вече чумата.
Затова 10 февруари – деня на меда и пчеларите се нарича още „Чумин ден“. Според народните вярвания чумата се родила на зимния Анастасов ден и започнала да мори хората, докато Свети Харалампий не я уловил и я оковал в девет вериги!
На този ден не се работи, за да не се разсърди светията и да освободи чумата, а му се поднася домашен хляб с мед, та да се омилостиви!
Св.Харалампий е повелител и на пчелите. Затова и пчеларите го смятат за свой закрилник.  Медът произведен от пчелите е основно средство в народната медицина за лечение на много заболявания. Той отдавна е доказал своите лечебни свойства.

Честит Св.Харалампий!

Уважаеми пчелари, пожелаваме Ви да сте живи и здрави Вие, Вашите семейства, и пчелните Ви семейства. Дано Св.Харалампий дари пчелите Ви с успешно презимуване и пълни кошери с мед!!!


ПЛАМЕН АНГЕЛОВ

ДИРЕКТОР РИОСВ ПЕРНИК

Последна промяна (Петък, 09 Февруари 2018 15:29)

 

ЗАПОЧВА ГЛАСУВАНЕТО В МЕЖДУНАРОДНИЯ КОНКУРС “ЕВРОПЕЙСКО ДЪРВО НА ГОДИНАТА 2018”

На  1 февруари 2018 г. стартира гласуването в конкурса и ще продължи до 28 февруари 2018 г. България е представена от Секвоите в местността Ючбунар при с. Богослов, област Кюстендил.

 

ЗА ДА ГЛАСУВАТЕ:

1.    Изпишете в интернет:
- „Европейско дърво 2018“ или
- посетете адрес www.treeoftheyear.org/Bulgaria
2.  Изберете „Секвоите от Ючбунар” България и още едно дърво по Ваш избор. По регламент всеки гласуващ трябва да даде своя глас за две дървета. 
3.    На електронната си поща ще получите линк, който трябва да последвате. Едва тогава гласът Ви ще бъде отчетен. Връзката е валидна само 7 дни!

Последна промяна (Събота, 03 Февруари 2018 08:31)

 
Google translate
Спасителен център за диви животни

Насоки за действие при намиране на бедстващи животни

Списък на спасителните центрове

Червена книга на РБ 2015

 

Работно време

От понеделник до   петък                                                                                                                                                                                                                                                                                               от 9.00 ч. до 17.30 ч.

Приемно време на специализираната администрация за консултации:                                                                                                                                                                                                                 понеделник и  петък                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            от 14.00ч. до 17.00ч.

Оперативна програма
Зелен телефон

Телефон за сигнали:

076/67-02-03

Телефон за сигнали извън работно време:

0879/944676

Предприети действия при постъпване на сигнал

Телефон за корупция

076/67-38-00

Кой е на линия?
В момента има 10 посетителя в сайта