Банкова сметка

РИОСВ-Перник

IBAN:BG09SOMB91303142606001

BIC: SOMBBGSF

Общинска банка АД,

ФЦ-Перник

Или плащане на ПОС терминал

в деловодството на инспекцията с:

-Национална дебитна карта Visa

Electron, V Pay и Maestro;

-Национални кредитни карти

Eurocard/Mastercard(EC/MC) и Visa;

-Карти Борика - Банксервиз;


Начална страница

Добре дошли в сайта на РИОСВ-Перник

Международен ден на слънцето

По повод Международният ден на Слънцето, РИОСВ Перник гостува на група "Слънчице" от ЦДГ №2 "Родолюбче", гр.Перник! На малчуганите беше прожектирано филмче, което разказва за значението на Слънцето и Озоновият слой на Земята, съобразено с техните интереси и възраст. Децата получиха информационни материали и шапки от експертите на инспекцията!
Благодарим на слънчевите дечица и техните ръководители и възпитатели за поканата и любезното посрещане!

Последна промяна (Понеделник, 15 Май 2017 07:19)

 

Международен ден на земята

Регионална инспекция по окoлната среда и водите Перник съвместно с Младежки Дом – Мошино и Кметство Изток проведе празник по повод Световният ден на Земята.

РИОСВ – Перник предостави на участниците материали за изработването на картини върху коприна и пана с различни семена.

Последна промяна (Вторник, 09 Май 2017 14:26)

 

Седмица на гората

На 06.04.2017 г. експерти и служители на Регионална инспекция по околната среда и водите Перник и Регионална дирекция по горите Кюстендил съвместно проведоха занимания за деца на различна възраст, включващи преход до Лесопарк "Хисарлъка", изнесена бе лекция, представяща работата на лесовъдите, както и рисунки и игри на открито.
С множество засадени дръвчета и храсти, нови знания за гората за младите участници и много веселие приключи съвместната инициатива отбелязването на „Седмицата на гората”. Раздадени бяха подаръци на всички деца.

Последна промяна (Вторник, 09 Май 2017 14:27)

 

Международен ден на птиците

Регионална инспекция по оклната среда и водите Перник отбеляза международният ден на птиците – 1-ви април в гр. Дупница. Педагозите и експерт на инспекцията организираха за деца от ЦДГ „ЗОРА“ празник с цел опознаване на птиците в занимателни игри и презентация. Децата сами бяха изработили хранилки от отпадъчни материали, а инспекцията се предостави семена.

Последна промяна (Сряда, 12 Април 2017 11:37)

 

ПУНКТОВЕ ЗА ИЗКУПУВАНЕ НА ОХЛЮВИ

РИОСВ-Перник напомня на всички желаещи да събират охлюви от видовете лозов охлюв и градински охлюв, с цел търговия и изнасяне през граница,  че са длъжни да оборудват пунктове за изкупуване на охлювите, съгласно изискванията на Заповед № РД-361 от 9 април 2004 г. на Министъра на околната среда и водите (ДВ, бр. 38/2004 г.). Крайният срок за подаване на Уведомления е 30.04.2017 г. Периодът за събиране от природата и изкупуване на живи охлюви е от 10 май до 30 юни 2017 г. включително.

Събраните екземпляри трябва да са с размери над 28 мм диаметър на черупките. Отговорниците на изкупвателните пунктове са длъжни да осигурят хладни помещения за съхраняването им, подходящ амбалаж, както и калибровъчни сита за отделяне на маломерните охлюви, които трябва да се връщат незабавно в природата.

 
Google translate
Спасителен център за диви животни

Насоки за действие при намиране на бедстващи животни

Списък на спасителните центрове

Червена книга на РБ 2015

 

Работно време

От понеделник до   петък                                                                                                                                                                                                                                                                                               от 9.00 ч. до 17.30 ч.

Приемно време на специализираната администрация за консултации:                                                                                                                                                                                                                 понеделник и  петък                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            от 14.00ч. до 17.00ч.

Оперативна програма
Зелен телефон

Телефон за сигнали:

076/67-02-03

Телефон за сигнали извън работно време:

0879/944676

Предприети действия при постъпване на сигнал

Телефон за корупция

076/67-38-00

Кой е на линия?
В момента има 34 посетителя в сайта