Банкова сметка

РИОСВ-Перник

IBAN:BG09SOMB91303142606001

BIC: SOMBBGSF

Общинска банка АД,

ФЦ-Перник

Или плащане на ПОС терминал

в деловодството на инспекцията с:

-Национална дебитна карта Visa

Electron, V Pay и Maestro;

-Национални кредитни карти

Eurocard/Mastercard(EC/MC) и Visa;

-Карти Борика - Банксервиз;


Начална страница

Добре дошли в сайта на РИОСВ-Перник

РИОСВ АПЕЛИРА: „УВАЖАЕМИ ГРАЖДАНИ, НЕ ПАЛЕТЕ ГУМИ НА СИРНИ ЗАГОВЕЗНИ !“


Във връзка с предстоящото на 26-ти февруари отбелязване на християнския празник „Сирни Заговезни“, РИОСВ-Перник напомня на всички граждани на територията на област Перник и област Кюстендил, че нерегламентираното изгаряне на автомобилни гуми, отработени масла и синтетични материали е забранено.
За установените нарушения ще бъдат съставяни актове съгласно Закона за управление на отпадъците, който предвижда глоба от 2 до 5 хиляди лева за физически лица.

ВАЖНО е да не замърсяваме атмосферния въздух!

Последна промяна (Петък, 24 Февруари 2017 07:25)

 

Международният ден на водата и Първа пролет-22.03.2017 г.

Последна промяна (Петък, 24 Февруари 2017 07:24)

 

РИОСВ-Перник почете Деня на пчеларя – 10-ти февруари 2017 г.

На ученици от 1-видо 4-ти клас от начално училище „Св. Климент Охридски“, гр. Кюстендил бе проведена познавателна презентация и беседа по случай деня на пчеларя. Темата на презентацията беше свързана със значението на пчелите и пчелните продукти за ежедневието на хората. Акцент беше и мястото и значимостта на пчелите за развитието и опазването на природата. 
На проведената среща децата демонстрираха познания, заинтересованост, активност и съпричастност към темата. Няколко ученици от 4-ти клас донесоха добиван от семействата им мед и разказаха какво ги  впечатлява при отглеждането на пчели.


Последна промяна (Четвъртък, 23 Февруари 2017 14:13)

 

Гласувайте за „Европейско дърво на годината 2017”

На 01.01.2017 г. стартира гласуването в конкурса „Европейско дърво на годината“. Европейският конкурс е финалния кръг от състезанието, в който участват победителите от националните надпревари. Българският финалист в тазгодишната надпревара е Вековния дъб край църквата в с. Насалевци община Трън. Дървото е защитено и е на възраст над 600 години.

 

Вековният дъб от село Насалевци ще се съревновава с още 15 дървета от 12 европейски държави в международния конкурс. Победител ще стане дървото, събрало най-много гласове.

 

РИОСВ-Перник Ви приканва да дадете своя глас за българския претендент на посочения линк:

http://www.treeoftheyear.org/ETY-2/Uvod.aspx?lang=bg-BG

 

Последна промяна (Четвъртък, 23 Февруари 2017 14:23)

 

Как отбеляза РИОСВ-Перник Световния ден на влажните зони – 2-ри февруари 2017 г.


РИОСВ – Перник проведе две срещи за запознаване на деца с тазгодишната кампания по отбелязването на Световния Ден на Влажните Зони, която е свързана с намаляване риска от природни бедствия.

На ученици от ОУ „Иван Вазов“ в с. Извор, общ. Радомир бе представена презентация с мотото на кампанията и проведена беседа, в която децата взеха активно участие и доразвиха познанията си  за природните бедствия и значението на влажните зони като естествен буфер за предотвратяването им.

С малчуганите от ЦДГ „Слънце“, гр. Радомир бе проведен открит урок с образователни карти на животински и растителни видове от червената книга на България, характерни за влажна зона, намираща се на територията на РИОСВ – Перник - „Чокльово блато“.

 

 

Последна промяна (Вторник, 07 Февруари 2017 09:28)

 
Google translate
Спасителен център за диви животни

Насоки за действие при намиране на бедстващи животни

Списък на спасителните центрове

Червена книга на РБ 2015

 

Работно време

От понеделник до   петък                                                                                                                                                                                                                                                                                               от 9.00 ч. до 17.30 ч.

Приемно време на специализираната администрация за консултации:                                                                                                                                                                                                                 понеделник и  петък                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            от 14.00ч. до 17.00ч.

Оперативна програма
Зелен телефон

Телефон за сигнали:

076/67-02-03

Телефон за сигнали извън работно време:

0879/944676

Предприети действия при постъпване на сигнал

Телефон за корупция

076/67-38-00

Кой е на линия?
В момента има 7 посетителя в сайта