Банкова сметка

РИОСВ-Перник

IBAN:BG09SOMB91303142606001

BIC: SOMBBGSF

Общинска банка АД,

ФЦ-Перник

Или плащане на ПОС терминал

в деловодството на инспекцията с:

-Национална дебитна карта Visa

Electron, V Pay и Maestro;

-Национални кредитни карти

Eurocard/Mastercard(EC/MC) и Visa;

-Карти Борика - Банксервиз;


Начална страница

Добре дошли в сайта на РИОСВ-Перник

Информация за качеството на атмосферния въздух

            Във връзка с излязла информация в медиите за обгазявяне на гр.Перник, РИОСВ уведомява гражданите на Перник, че в АИС "Шахтьор" не са регистрирани превишения на измерваните показатели.

            РИОСВ-Перник публикува ежедневно информация за състоянието на атмосферния въздух : http://www.pk.riosv-pernik.com/index.php?option=com_content&view=section&id=4&Itemid=28

            Бюлетин за състоянието на въздуха за 21.06.2011 г. може да видите ТУК 

Последна промяна (Сряда, 22 Юни 2011 12:04)

 

Нови Указания за прилагане на чл.4а от Наредбата за ОВОС

РИОСВ-Перник предоставя на вниманието на всички заинтересовани Заповед №РД-369/06.06.2011г. на  Министъра на околната среда и водите, за утвърждаване на Указания по прилагане на чл.4 а от Наредбата за условията и реда за извършване на оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС).

Последна промяна (Петък, 17 Юни 2011 10:48)

 

РИОСВ-Перник на „Ждрелото на р.Ерма“

РИОСВ-Перник отбеляза 5 юни - Световен ден на околната среда съвместно с художници от града с посещение на Природна забележителност „Ждрелото на река Ерма”, обявена  със Заповед № 1803 от 26.07.1961г. на Главно управление на горите (ДВ, бр. 63/1961г.) с цел  опазване на уникални скални образувания с площ 87 дка.

Ждрелото е с дължина около 100 метра и ширина в най-тясната част около 5 метра  От двете страни на реката се издигат отвесни скални масиви с височина около 150-200м, От южния край на ждрелото започва екопътека с дължина 13 км. Част от нея преминава през дървени мостове над река Ерма и продължава през тунел, прорязан в скалата.

На 3 юни е извършена проверка по спазване на режима в защитената зона при експлоатацията на МВЕЦ-Ерма в землището на с.Богойна, община Трън. По брега на р.Ерма са открити изсъхнали дървесни видове. Експертите от инспекцията ще продължат проследяване на процеса и установяване на предизвикалите го причини.

            Съвместно с еколога на община Трън е направена проверка за състоянието на група вековни дървета (2 бука и 1 явор) в землището на с.Ломница, в близост до манастира „Св.Архангел Михаил“.

            След любезната покана на г-жа Евгения Димитрова е посетен създаденият от нея демонстрационен пункт за култивирани билки. Там се предлага разсад на над 20 вида лековити растения, виреещи в района, сушени билки и плодове, както и кулинарни подправки.  

            Във всички остана спомена от красивата природа и колорита на Трънския край.

 

p1010782.jpg - 56.76 Kb  img_2428.jpg - 58.97 Kb

Последна промяна (Сряда, 08 Юни 2011 06:38)

 

Конкурс на тема: "Зелена България през моите очи"

Съвместен Конкурс на Програмата за малки проекти и Министерство на околната среда и водите за иновативни младежки идеи :

"Зелена България през моите очи"

 

Представяне:

Светът оставя природата на твоето поколение в трудно положение. Хората никога не са били толкова много, а земята и околната ни среда - толкова изтощени от нас - хората. Има ли решение?

Какво означава развитие? Можеш ли  да си представиш развитие, което има грижата естествените потребности на човечеството от чиста вода, земя, храна и въздух да са задоволени и то за всичките 7милиарда човешки същества на планетата?

 

Потърси около себе си малките решения на сериозните глобални проблеми . Потърси някой или нещо, чиито действия са адекватен отговор на проблемите, които се изострят: променящия се климат, загубата на земя, ерозията, загубата на биоразнообразие,  замърсяването на водите, свръх-консумацията или друг проблем по твой избор.

 

Отприщи фантазията си! Търсим оригинални, креативни, иновативни пътешествия към отговорите на въпросите по-горе. Основен критерий е проследяването на това как глобални проблеми могат да се решават локално и идеи, които могат реално да бъдат приложени.

 

Формат: видео, текст, фотография + текст или само фотография

 

Краен срок: 15.06.2011г.

 

Награди: 6-ма участника в конкурса ще бъдат наградени с тридневен палатков лагер „Магията на Витата стена” през месец август в с. Здравковец, община Габрово, който ще включва различни атракциони, много игри, походи, приключения и забава. Всеки от участниците ще има възможността да покани своите родители или един приятел, с които да сподели наградата си. Ще бъдат раздадени още 6 поощрителни награди. Всичките 12 най-добри идеи ще бъдат представени на сайтовете на МОСВ, Програмата за малки проекти и на сайта на УзанаПолянаФест. Обявяването и награждаването на победителите в конкурса ще бъде на 16 юли 2011 на Узана, по време на двудневния фестивал там - УзанаПолянаФест.

 

Условия за участие:

·   всички материали трябва да бъдат изпратени на е-майл: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.   

·   в полето „subject” трябва да има следния текст: ZelenaBulgaria_UzanaPolyanaFest

·   снимките да са в .jpg формат и не по-големи от 1 mb

·   текстът да е написан на български език и на кирилица

·   видеото – очакваме линк към качено на сървър видео или ъплоад в Youtube или  Vimeo със заглавие: „ZelenaBulgaria_UzanaPolyanaFest_вашето име”

·   във Вашия е-майл до нас задължително впишете трите си имена, е-майл за кореспонденция, възраст и къде живеете

Очаквайте писмено потвърждение за участието си в конкурса! В случай, че не получите такова в срок от 5 дни след като сте изпратили материала си, повторете заявката си за участие или ни се обадете на телефон 02 9532715.

Последна промяна (Сряда, 01 Юни 2011 08:33)

 

Обявен конкурс на тема: „Обичам природата - и аз участвам”

Министерство на околната среда и водите и Фондация „Димитър Бербатов” обявяват  конкурс за деца и юноши на тема: „Обичам природата и аз участвам”.

Конкурсът е за есе, рисунка и снимка и е разделен в две възрастови групи - за деца до 14 години и юноши до 18 години.

Всеки участник може да изпрати до три свои работи, които да показват отношение и грижа към природата.

Всички произведения трябва да бъдат изпратени по местоживеене на участниците, най-късно до 24 октомври 2011 година, в регионалните структури на министерството – регионалните инспекции по околната среда и водите, басейновите дирекции и дирекциите на националните паркове. Те ще номинират по десет произведения за общонационално оценяване.

От най-добрите рисунки и фотоси ще бъде организирана и показана изложба през месец декември, когато ще бъде връчена и наградата на Министерство на околната среда и водите за най-зелен град. Десет от най-добрите есета ще бъдат публикувани на сайтовете на Министерство на околната среда и водите и Фондация „Димитър Бербатов”.

Предвидени са награди – 10 велосипеда, 10 цифрови фотоапарата и десет бинокъла.

 

            Участниците от област Перник и област Кюстендил могат да изпращат творбите си на адрес:

            Регионална инспекция по околна среда и води - Перник

            гр.Перник 2304, п.к. 102, ул.“Благой Гебрев“ № 15, ет.1

Последна промяна (Понеделник, 30 Май 2011 10:39)

 
Google translate
Спасителен център за диви животни

Насоки за действие при намиране на бедстващи животни

Списък на спасителните центрове

Червена книга на РБ 2015

 

Работно време

От понеделник до   петък                                                                                                                                                                                                                                                                                               от 9.00 ч. до 17.30 ч.

Приемно време на специализираната администрация за консултации:                                                                                                                                                                                                                 понеделник и  петък                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            от 14.00ч. до 17.00ч.

Оперативна програма
Зелен телефон

Телефон за сигнали:

076/67-02-03

Телефон за сигнали извън работно време:

0879/944676

Предприети действия при постъпване на сигнал

Телефон за корупция

076/67-38-00

Кой е на линия?
В момента има 18 посетителя в сайта